Izvor: Nezavisne novine | Petak, 31.03.2017.| 12:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mirko Stanetić smijenjen sa čela UKC RS - Novi direktor Vlado Đajić

Vlado Đajić
Vlado Đajić (Foto: kc-bl.com)
Mirko Stanetić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske smijenjen je sa te funkcije i na njegovo mjesto imenovan je neurolog Vlado Đajić.

Stanetić je za Nezavisne potvrdio da je smijenjen ne želeći da komentariše potez Vlade Republike Srpske, te istovremeno naglašavajući da će ga poštovati i da će nastaviti raditi kao pulmolog.

Đajić (52) je zaposlen u UKC RS kao specijalista neurologije i šef Odjeljenja za cerebrovaskularne bolesti. Redovni je profesor Medicinskog fakulteta u Banjaluci. Tokom rata je kao doktor učestvovao u spasavanju više stotina ranjenika.

Učestvovao je u oganizaciji neurološke službe RS, prvi u BiH počeli su sa ultrazvučnim ispitivanjem krvnih sudova vrata i glave, prvi organizovali jedinicu za moždani udar, prvi počeli davati trobolitičku terapiju za brzo liječenje moždanog udara, obučili neurologe u svim lokalnim bolnicama da rade ultrazvuk krvnih sudova i da daju trombolitičku terapiju, prvi uveli ispitivanje funkcija autonomnog nervog sistema.

Autor je i koautor preko 60 radova u časopisima, zbornicima i kongresima, autor je i koautor 7 knjiga.

Organizovao je projekat prevencije moždanog udara u RS kojim je besplatno pregledano preko 35.000 stanovnika Srpske u svim opštinama, što je jedinstven projekat u svijetu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.