Izvor: eKapija | Petak, 31.03.2017.| 07:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvoren novi prostor ginekološke onkologije u UKC Tuzla

(Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
Svečanom ceremonijom u četvrtak (30. mart 2017.) je na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla otvoren renovirani prostor ginekološke onkologije. Stavljanjem u funkciju ovog prostora, pacijenti sa najtežim dijagnozama, će uz unapređenje uslova boravka, dobiti humaniji pristup zasnovan na emotivnoj i psihološkoj podršci.

Prof. dr Dženita Ljuca, načelnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo, je istakla da je Klinika za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla, u kratkom vremenskom periodu, uvođenjem reformi i humanijeg pristupa povećala kvalitet stručnog rada, ali i napravila veći obim usluga uz funkcionalniju organizaciju rada.

- Naši rezultati i mjerodavni faktori upravo govore o tome da se ovdje posao obavlja na visokom nivou, na šta smo posebno ponosni. Bilo je potrebno da znanje i iskustvo u unapređenju dijagnostike prenesemo na najosjetljiviju populaciju, a to su žene. To je razlog zbog čega smo odlučili da zajedno sa našim prijateljima otvorimo prostorije ginekološke onkologije - rekla je Ljuca.

Događaj je bio prilika i da se ukaže na rezultate koje je Klinika za ginekologiju i akušerstvo ostvarila u protekloj godini. U ovoj klinici, u 2016. godini, pruženo je 38.000 usluga i 80.000 pregleda, a rođeno 3.674 novorođenčeta, što ovoj klinici daje epitet najvećeg porodilišta u BiH.

Doc. dr Nešad Hotić, direktor UKC Tuzla je istakao da je Univerzitetski klinički centar Tuzla ustanova sa jasnom vizijom svog razvoja i misijom za uvođenjem savremenih pristupa u cilju podizanja kvaliteta usluga za svoje pacijente. Prema njegovim riječima, otvaranje ginekološke onkologije će napraviti bolji ambijent i bolji osjećaj pacijentica, te se nada da će Univerzitetski klinički centar Tuzla moći odgovoriti svim zadacima i uspjeti u nastojanjima da postane jedan od regonalnih lidera u zdravlju građana.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.