NavMenu

Vlada FBiH nije prihvatila izvještaj o radu NO Sarajevo-osiguranja

Izvor: Indikator Četvrtak, 30.03.2017. 08:37
Komentari
Podeli
Federalna vlada, nakon jučerašnjeg razmatranja, nije prihvatila izvještaj o radu Nadzornog odbora Sarajevo-osiguranja za period od 5. novembra 2016. do 20. februara 2017. godine.

Kako je obrazloženo, uvidom u izvještaj o radu Nadzornog odbora Sarajevo-osiguranja u ovom periodu i zapisnike sa sjednica, ustanovljeno je da je izvještaj nejasan, konfuzan i nepotpun u dijelu koji se tiče postupanja po nalozima Agencije za nadzor osiguranja FBiH i po nalozima nezavisnog revizora.

Izvještaj Nadzornog odbora bi, konstatovano je u srijedu (29. marta 2017.), trebao biti sadržajan, jasan i nedvosmislen, posebno kada se odnosi na obaveze po nalozima regulatora i nalazima iz izvještaja nezavisnog revizora, saopćila je Vlada FBiH.


Povodom napisa medija, federalna Vlada oglasila se i o proceduri donošenja odluke o prodaji državnog kapitala u Sarajevo-osiguranju navodeći da je odluku o načinu, odnosno metodu privatizacije, kao i Program rada Agencije za privatizaciju u FBiH s Planom privatizacije za 2017. godinu jednoglasno donijela Vlada FBiH na prijedlog direktora Agencije za privatizaciju Amera Bekrića.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.