Izvor: Fena | Srijeda, 21.05.2008.| 12:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za rekonstrukciju Kliničkog centra Banja Luka Vlada RS-a odobrila 20 mil KM

(Foto: b)

Potpisivanjem ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Kliničkog centra Banja Luka i preduzeća „Elektrokrajina“, te uručivanjem Projektne dokumentacije „Vodovoda“ a.d. Banja Luka, koja se odnosi na rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže Kliničkog centra jučer je zvanično počela rekonstrukcija te najveće zdravstvene ustanove u RS-u.

Rekonstrukcija KC Banja Luka počinje već sutra, preduzeće „Elektrokrajina“ rekonstruirat će elektroenergetska postrojenja.

Ti radovi, kako je rekao direktor „Elektrokrajine“ Željko Kovačević, trebalo bi biti završeni za oko 60 dana.

Direktor KC Banja Luka Mirko Stanetić procjenjuje da će kompletna rekonstrukcija te zdravstvene ustanove biti završena za dvije i po do tri godine.

Nakon rekonstrukcije i opremanja ove zdravstvene ustanove sve kliničke usluge bit će centralizirane na Paprikovcu, bit će izgrađeni novi objekti za radioterapiju i psihijatriju, a predviđena je i izgradnja objekata Medicinskog fakulteta i Srednje medicinske škole s istraživačkim centrima.

Vlada RS-a je iz Razvojnog programa odobrila 20 miliona KM za obnovu KC Banja Luka, kao jedan dio potrebnih sredstava, dok će se za drugi ići u kreditne aranžmane i drugo.

Ranije je vlada Holandije odbila ponuđeni projekt obnove ove najveće zdravstvene ustanove u RS-u zbog nepotpune potrebne dokumentacije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.