NavMenu

Sarajevska pivara u 2016. sa 542.000 KM neto dobiti

Izvor: Indikator Srijeda, 29.03.2017. 08:14
Komentari
Podeli
Sarajevska pivara ostvarila je u 2016. godini neto dobit od 542.000 KM, nakon što je godinu ranije poslovala sa dobiti od 205.000 KM, izvještava Indikator.ba na osnovu finansijskog izvještaja kompanije objavljenog na Sarajevskoj berzi.

Sarajevska pivara je ostvarila poslovne prihode od 31,99 mil KM, nakon 30,67 miliona KM ostvarenih 2015. godine. Veći poslovni prihodi rezultat su veće prodaje na domaćem tržištu.

Poslovni rashodi bili su 31,16 mil KM i povećani su u odnosu na prethodnu godinu kada su iznosili 29,24 mil KM. I dok su troškovi plaća i ostalih primanja i naknada zaposlenih smanjeni, na povećanja rashoda uticali su veći troškovi proizvodnih usluga i veći nematerijalni troškovi.


Dobit od poslovnih aktivnosti iznosila je 828.000 KM (1,42 mil KM u 2015.). Sarajevska pivara ima 311 zaposlenih.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.