NavMenu

Instagram uvodi cenzuru na osjetljiv sadržaj

Izvor: Klix Petak, 24.03.2017. 14:40
Komentari
Podeli
Čelnici Instagrama, društvene mreže u vlasništvu Facebook-a, objavili su saopćenje u kojem najavljuju promjenu u ophođenju prema postovima koji sadrže osjetljiv materijal.

Aplikacija će uskoro početi zamućivati fotografije i snimke koji su proglašeni "osjetljivima". Korisnici će ih i dalje moći gledati, s tim da će morati odobriti svaku zamućenu fotografiju dodatnim dodirom prsta ili tapkanjem.

Nije poznato kako će "osjetljive fotografije" dobiti takvu etiketu u novom režimu vrednovanja. Štaviše, nije jasno da li će Instagram uopće uvesti novo vrednovanje te da li je cenzurisanje osjetljivog materijala zapravo način rješenja problema gdje pojedini korisnici sadržaj smatraju uvredljivim iako on ne krši trenutna pravila korištenja.


Instagram se dugoročno bori s problemom osjetljivih fotografija, pogotovo kada je riječ o erotici koja gotovo u svim slučajevima uopće ne narušava pravila društvene mreže, ali koju mnogi korisnici smatraju neprimjerenom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.