NavMenu

Ko će preuzeti Zetru - Preduzeće ZOI '84 predložilo upravljanje Općini Centar ili pripajanje Skenderiji

Izvor: Dnevni avaz Petak, 24.03.2017. 08:29
Komentari
Podeli
(Foto: melis/shutterstock.com)
Nakon uspješne ovogodišnje zimske sezone, uprava preduzeća ZOI '84 rado bi se riješila olimpijske dvorane Zetra, a njihovi trenutni apetiti usmjereni su na hotel Maršal na Bjelašnici. Ovo je u srijedu u izjavi za Avaz potvrdio i direktor ovog preduzeća Midhat Hubijar, kazavši da se od sada žele prvenstveno posvetiti sportovima na olimpijskim planinama. Iako je ranije spominjano da bi ZOI dvoranu prodao, to nije moguće, nego samo prijenos upravljanja.

- Radimo bez dodatnih budžetskih sredstava i sve što zaradimo na planinama trošimo za održavanje Zetre, koja nas mjesečno košta 150.000 KM. U zimskom periodu ti troškovi rastu i do 250.000 KM i nemoguće ih je kontrolirati. S obzirom na to da je Općina Centar jedina u Kantonu koja nema svoju sportsku dvoranu, a imaju dovoljno para, predložili smo im da preuzmu Zetru - ističe Hubijar.

Drugi njegov prijedlog je da se Zetra pripoji Centru Skenderija, jer bi tada postojao jedan menadžment i smanjio bi se broj radnika u oba preduzeća.

- Također, izbjegla bi se i dosadašnja konkurencija. Djelatnosti Zetre i Skenderije su i previše slične, a njihovo spajanje riješilo bi brojne probleme - zaključuje Hubijar.

S druge strane, načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić kategorički odbija mogućnost bilo kakve kupovine Zetre.

- To je nemoguće jer mi za bilo kakvu kupovinu nemamo para. Podsjećam menadžment ZOI-ja da je Zetru nemoguće bilo kome prodati - kaže Ajnadžić te dodaje da je ranije s predstavnicima Vlade KS razgovarao o mogućnostima da preuzmu samo njeno upravljanje, ali da o tome u Općini još nemaju stav.


Kako je za Avaz kazao premijer KS Elmedin Konaković, najbolje bi bilo da Centar za sport i rekreaciju, čiji je osnivač Općina Centar, preuzme Zetru i time bi cijeli prostor bio veliki sportski centar.

- Razumijem da se ZOI 84 pokušava riješiti viška tereta, a njima je Zetra teret. Ukoliko iz Općine Centar izraze želju za upravljanjem, mi ćemo im to rado omogućiti - dodao je Konaković.

Što se tiče hotela Maršal, bolje bi bilo da ga prodamo nego da ga damo preduzeću koje je u gubicima. Iako su imali prinudnu upraviteljicu iz ZOI-ja, nismo vidjeli nikakav pomak kojim bi se mogli pohvaliti - rekao je Konaković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.