NavMenu

Rudnik Sase imao 20% veću proizvodnju u 2016. - Slijede ulaganja vrijedna 2,7 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.03.2017. 15:45
Komentari
Podeli
Rudnik olova i cinka Sase kod Srebrenice, koje vodi preduzeće Gross, u 2016. godini unaprijedio je proizvodnju i ukupno poslovanje, proizveo rekordnu količinu rude i ostvario za oko 20% veći prihod nego u prethodnoj godini, navodi se u saopštenju.

Tokom 2016. u ovom rudniku, Gross je proizveo 333.000 tona rude, a ukupan prihod iznosio je oko 22,1 mil EUR, pokazuju godišnji izveštaji.

- U toku prethodne poslovne godine, politika stalnog unapređenja rada rudnika ispraćena je investicijama od oko 2,5 mil EUR, prije svega u poboljšanje kvaliteta proizvodnje, revitalizaciju jamskih objekata, sprovođenje mjera bezbijednost na radu, a pristupilo se i sanaciji i pripremi drugog horizonta. Takođe, radilo se na sanaciji i ugradnji novog kolosjeka na svim aktivnim horizontima, kao i sanaciji i izradi transportnih hodnika. Ove aktivnosti doprinijele su stvaranju uslova za povećanje proizvodnje - navodi se u saopštenju.

Novinu u proizvodnji u 2016. godini donijela su i nabavljena bušeća kola tipa MUKI FF, čija je vrijednost oko pola miliona evra. Ova oprema treba da doprinese povećanju produktivnosti i značajno umanji fizički napor radnika pri izradi jamskih prostorija, kao i da doprinese povećanju broja i kvaliteta bušotina. Uz to, nabavljena su i dva podzemna utovarivača, a završena je i izgradnja i opremanje opitne laboratorije.


U 2017. godini Rudnik Gross nastaviće da ulaže u unapređenje proizvodnje, te očekuje još bolje poslovne rezultate. Prema planu, u ovoj godini biće uloženo oko 2,7 mil EUR, kako bi se podigla proizvodnja i prerada rude na optimalan nivo, te smanjili troškovi po toni rude, odnosno koncentrata. Planirano je ulaganje i u dalje podizanje nivoa zaštite na radu, očuvanje životne sredine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.