Izvor: Glas Srpske | Utorak, 21.03.2017.| 09:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raspisan konkurs za izradu suvenira grada Trebinja

Trebinje (Foto: Vedrana Džudža)
Turistička organizacija Grada Trebinja raspisala je javni konkurs za izradu suvenira ovog grada, a predviđeno je da nagrada za najbolji suvenir iznosi 1.000 KM.

U obavještenju turističke organizacije navodi se da suvenir treba da bude odraz tradicije, kulturno-istorijske i materijalne baštine, te da izražava autentične prirodne i turističke vrijednosti i atraktivnosti grada Trebinja.

- Suvenir treba da bude izrađen od materijala prema ideji autora, sa opisom izrade, veličine, boje i materijala od kojeg će se proizvoditi - navode u TO i napominju da je poželjno da se za izradu suvenira koriste autohtoni materijali, odnosno oni koji su prepoznatljivi za grad Trebinje.

Mogu se raditi tradicionalni suveniri - ručni radovi, ukrasni i upotrebni predmeti od papira, tekstila, keramike, drveta, plastike, slame, odjevni predmeti, vez, tkani predmeti, zatim urbani suveniri - razglednice, okviri za fotografije, privjesci, podmetači za čaše, magneti, markeri za knjige, kao i drugi upotrebni ili ukrasni predmeti - flaše, šolje, replike gradskih zdanja.

U obzir dolaze i ostali predmeti ili radovi koji uključuju nove tehnologije-multimedija.

Prijedloge treba dostaviti u roku od 45 dana od dana objave na sajtu Turističke organizacije Grada Trebinja.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.