Izvor: eKapija | Utorak, 21.03.2017.| 07:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kasni izgradnja sportsko-rekreacionog centra na Dobrinji

U oktobru prošle godine započeti su pripremni radovi za izgradnju sportsko-rekreativnog centra na Dobrinji, ali od tada konkretnih pomaka nema.

Kako su za Faktor rekli iz Općine Novi Grad, koja je investitor projekta, radilo se na izmještanju kanalizacionih instalacija u skladu sa budućim projektom izgradnje bazena, a vršen je i dio zemljanih radova.

- Radovi na izgradnji nisu započeli, jer postoji jedna žalba na uknjiženje Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevu na jednom dijelu zemljišta, te se čeka rješavanje te žalbe na Kantonalnom sudu u Sarajevu – kazali su iz Općine Novi Grad.

Kako navode iz Općine, s obzirom na to da se žalba na Sudu nalazi više od godinu i po dana, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković uputio je urgenciju Sudu za rješavanje žalbe od koje zavisi nastavak radova.

- U budžetu Općine Novi Grad planirana su sredstva za nastavak radova, te očekujemo da će se taj imovinski spor što prije riješiti, ali prije toga radovi ne mogu početi – zaključili su iz Općine Novi Grad.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.