Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 20.03.2017.| 09:21

Konferencija hotelijera i ugostitelja 20. aprila u Sarajevu

(Foto: Paul Velgos/shutterstock.com)
Prva menadžment konferencija hotelijera i ugostitelja u BiH pod simboličnim nazivom "Hotel 21" biće održana 20. aprila u Sarajevu u organizaciji agencije Swotted i partnera Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Privredne komore Federacije BiH, prenosi Reunion magazin.

"Hotel 21" simbolizira sve promjene u trendovima, zahtjevima gostiju i konkurenciji u 21. vijeku, a na samoj konferenciji će se razgovarati kako se cijela industrija i svaki pojedini biznis trebaju pozicionirati da bi povećali profitabilnost u odnosu na to što Bosna i Hercegovina ima kao turističku infrastrukturu.

Suvlasnica agencije Swotted Belma Mujadinović kazala je Feni da je cilj konferencije povezati turističku i hotelsku industriju BiH s globalnim trendovima te definirati listu prioriteta institucionalnih projekata za poboljšanje ambijenta.

Dodala je da će konferencija okupiti aktere iz industrije turizma, institucionalni kreatori ambijenta, investitori, finansijeri, hotelijeri, ugostitelji, prijevoznici, turističke agencije te tour operatori.

- S predstavnicima institucija i predstavnicima industrije nastojat ćemo da na jednom mjestu razmijenimo iskustva i ideje kada su u pitanju zahtjevi za razvoj BiH kao destinacije. Dakle, želimo da zajedno odgovorimo na pitanje koja je lista institucionalnih projekata, po prioritetima i po mogućnosti realizacije, kojima se treba kreirati ambijent za bolje iskorištenje potencijala koji turizam ima - pojasnila je Mujadinović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.