Izvor: Tanjug | Ponedjeljak, 20.03.2017.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

AGROKOR: Tražimo novi poslovni model, ali naše postojanje se ne dovodi u pitanje

(Foto: hxdyl/shutterstock.com)
Agrokor je u nedjelju (19. mart 2017. godine) saopštio da menadžment te hrvatske kompanije, zajedno sa ključnim investitorima, radi na novom poslovnom modelu firme i da se pozicija i postojanje Agrokora - ne dovode u pitanje.

Kako prenosi Hina, Agrokor je medijima uputio saopštenje zbog "raznih informacija, među kojima je velik broj nepotpunih i netačnih, koje mogu stvoriti iskrivljenu sliku o kompaniji i poziciji u kojoj se ona nalazi".

- Menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sistema i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih svojih dioničara, vodeći prvenstveno računa o zaposlenima i njihovim radnim mjestima, te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obveze - navodi se u dopisu medijima.

Kako navodi Agrokor, odabrani model uskoro će biti prezentiran svim ključnim partnerima i zaposlenima.

- Agrokoru će biti prihvatljiv samo onaj model koji ne bi išao na uštrb naših zaposlenih i naših dobavljača i koji će u potpunosti štititi njihove interese, a u saglasnosti je sa našim investitorima - stoji u saopštenju.

Hina navodi da bi danas trebalo da se sastanu predstavnici Agrokorovih snabdijevača, kompanija Kraš, Vindija, Dukat, Podravka i Frank, kako bi se dogovorili o strategiji daljeg djelovanja prema Agrokoru.

Jutarnji list je ranije prenio da Sberbank i drugi glavni povjerioci Agrokora ne planiraju da preuzmu taj hrvatski koncern, ali da žele operativnu kontrolu nad njegovim upravljanjem.

Povjerioci će se sastati kako bi razmotrili postavljanje svojih predstavnika u upravljačka tijela Agrokora, izjavio je za agenciju Blumberg Maksim Poletajev, prvi zamjenik direktora Sberbanka.

- Želimo da shvatimo zašto je kompanija sa tako stabilnim rezultatima i rastom koji je imala u prošlosti dovedena u krizu likvidnosti, zašto je kršila ugovore i imala problema sa dobavljačima - kazao je Poletajev.

On je dodao da će vjerovatno biti razumno prodati neku imovinu koja nije dio osnovnog biznisa i istovremeno krenuti u potragu za investitorom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.