Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 20.03.2017.| 09:04

Općina Centar traži izvođača radova za rekonstrukciju Trga Susan Sontag - Vrijednost ugovora oko milion maraka

(Foto: centar.ba)
Općina Centar je raspisala tender za izvođenje radova na sanaciji Trga Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora je 1.050.000 KM.

Rok za prijem ponuda je 3. april 2017. Za više informacija o tenderu pogledajte OVDJE.

Podjećamo da je već ranije pribavljena projektna dokumentacija i sve neophodne saglasnosti i odobrenja za uređenje prostora trga. Završen je idejni projekt, kojeg je uradila projektantska kuća Idea, a Zavod za zaštitu spomenika FiH dao je potrebnu saglasnost. Idejni projekt je rađen po skici čuvenog arhitekte i urbaniste profesora Juraja Najdharta, a podrazumijeva popločavanje granitnim pločama cijelog trga i trotoara iz ulica Branilaca Sarajeva, Obala Kulina bana i Kulovića.

U sklopu ovog projekta planirano je i djelimično proširenje Ulice branilaca Sarajeva prema trgu gdje će biti formirano ostrvo. Uz to, bit će urađena sanacija stepeništa na glavnom ulazu u Narodno pozorište koje će biti popločano kamenom hreša. Osim toga, predviđeno je postavljanje novih rasvjetnih tijela, klupa, oglasnih panoa koji su isključivo u funkciji Narodnog pozorišta, te hortikulturno uređenje zelenih površina na trgu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.