NavMenu

Streetball football Festival - Foča, 22. maja 2008. godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.05.2008. 10:02
Komentari
Podeli

Nakon uspješno završenog Takmičenja za mlade novinare "Proširite svoju viziju", koje su pod pokroviteljstvom Evropske komisije za proširenje u Bosni i Hercegovini sproveli 2AM Draft FCB iz Sarajeva i Media Consulta iz Berlina, ove agencije u maju pripremaju i projekat Streetball Football Festivala, koji će se održati u Foči, navodi se u saopćenju.

Foča će 22. maja ove godine biti domaćin Streetball Football Festivala. Cilj cijelog projekta, koji se već četvrtu godinu održava u gradu na Drini, je udruživanje mladih regiona kroz sport i druženje. Festival će trajati četiri dana i ugostiće 400 učesnika iz cijele Evrope. Planirane su i posjete fudbalskih timova "Rabotnički" iz Makedonije, "Budućnost" Podgorica, "Željezničar" Sarajevo, "Groklin" Poljska, te selekcija klubova engleske premijer lige.

Poseban gost ovogodišnjeg Festivala će biti Carsten Ramelow, fudbaler njemačke reprezentacije i Bayer Leverkusna, koji će sa učesnicima razgovarati o svojoj nogometnoj karijeri i iskustvima.

Petnaest predstavnika evropskih medija, poput Die Zieta, BBC-a, FIFA magazina i Spiegela, će pratiti cijeli Festival. Prije odlaska u Foču, novinari ovih medija i ekipe inostranih TV stanica će biti u jednodnevnoj posjeti Sarajevu. U Foči, novinare će primiti i gradonačelnik, gospodin Zdravko Krsmanović.

Cijeli je projekat Streetball Football Festivala u potpunosti posvećen promoviranju ideje zajedništva, sporta i angažmana mladih Bosne i Hercegovine i regiona u sportskim aktivnostima. Uz službeni dio takmičenja u uličnom nogometu, planirani su i koncerti popularnih grupa i ostali zabavni sadržaji, koji će se održavati na otvorenom, u samom centru Foče.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.