NavMenu

Škoda povećala dobit u 2016. godini na 1,2 mlrd EUR - Radnicima po 3.400 EUR nagrade za uspješno poslovanje

Izvor: Beta Nedjelja, 19.03.2017. 13:22
Komentari
Podeli
Češka fabrika automobila Škoda je povećala prošle godine dobit za 30%, na 1,2 mlrd EUR, i prihode za 9,8%, na 13,7 mlrd EUR.

Time je Škoda postala najprofitabilnija u koncernu Volkswagen u čijem okviru posluje od početka 1990-tih godina.

Rukovodstvo češke fabrike rešilo je zato da poveća radnicima premije koje zavise od poslovanja za 37%, što je korak bez presedana u češkoj privredi.

Najveća češka fabrika automobila nagradiće za uspješno poslovanje prošle godine svoje radnike sa ukupno oko 3.400 EUR, a prvi dio tih premija u iznosu od 1.700 EUR radnici će dobiti u maju sa aprilskom platom.

Pored majske premije zbog uspješnog poslovanja, radnici Škode zahvaljujući sindikatima i kolektivnom ugovoru imaju garantovan gotovo isto toliki iznos premije u dvije rate u visini od 1,3 mjesečne zarade.

Prosječna bruto zarada radnika u proizvodnji Škode iznosi sada 1.350 EUR, dok je prosječna bruto zarada u Češkoj u posljednjem kvartalu 2016. godine dostigla 1.100 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.