Izvor: eKapija | Petak, 17.03.2017.| 14:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompleks Luštica Bay prerasta u jedinstven grad na Jadranu - Novoizgrađeni blok Lavanda dobio prvog stanovnika

Novi blok zgrada u kompleksu Luštica Bay, na tivatskom dijelu poluostrva Luštica - Lavanda, završen je i dobio je prvog stanovnika. Za Evu Luštenberger iz Švajcarske, Crna Gora i Luštica Bay su fantastično mjesto za život u prekrasnoj prirodi, u blizini mora i gradova sa bogatim istorijskim i kulturnim nasljeđem.

- Jedva čekam da provedem proljećni odmor ovdje i uživam u miru i spokoju Luštice Bay, spektakularnoj "amfiteatarskoj" topografiji, plaventilu mora i neba i ljepoti mog novog doma. Ovo okruženje je savršeno za aktivan život u harmoniji sa prirodom, a u Crnoj Gori stanovnici i posjetioci mogu da uživaju u mnogim čudesnim mjestima – od sunčanog primorja do snježnih planina, koje su često locirane na svega sat udaljenosti - ocijenila je Luštenberger.

Projekat Luštica Bay ima viziju da preraste u jedinstveni novi grad na obali Jadrana, svojevrsnu održivu kosmopolitsku zajednicu otvorenog tipa, a gradi se u zalivu Trašte, nadomak Tivta, na 6,9 miliona kvadratnih metara. Stanovnici novog grada u Crnoj Gori dolaze iz više od 30 svjetskih država - Švajcarske, Egipta, Srbije, Crne Gore, Velike Britanije, Francuske, SAD, Libana, Monaka, Austrije, Hong Konga, Kuvajta, Švedske, Njemačke...

Blok Lavanda ima osam zgrada sa 45 apartmanskih jedinica, čija gradnja je počela u oktobru 2015. godine. U isto vrijeme počela je izgradnja bloka Ruzmarin u kome su u toku završni radovi. Očekuje se da oba bloka budu predata vlasnicima do polovine 2017. godine.

Kako navode iz kompanije Luštica Development, za nove stanare tokom narednih mjeseci biće upriličena lična primopredaja stanova, kako bi dobili uvid u kvalitet izvedenih radova i uvjerili se da su ugovorene obaveze u potpunosti realizovane.

U Luštici Bay, smještenoj na istorijskom raskršću između Boke Kotorske i Budvanske rivijere, prvi građevinski radovi počeli su prije četiri godine. Projekat vrijedan 1,1 mlrd EUR, obuhvata 690 hektara površine bogate zelenilom, sa otvorenim pogledom na Jadran, crnogorske planine i tivatski zaliv. Luštica Bay je planirana da ponudi sedam hotela, dvije marine, golf teren sa potpisom Gerija Plejera, više od 1.000 stambenih jedinica, 500 gradskih kuća, luksuzne vile na brdu i ostale sadržaje neophodne za funkcionisanje grada.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.