NavMenu

Faruk Širbegović dobitnik nagrade za životno djelo - U Dubrovniku uručena priznanja Stvaratelji za stoljeća

Izvor: eKapija Srijeda, 15.03.2017. 15:27
Komentari
Podeli
Faruk ŠirbegovićFaruk Širbegović
Faruk Širbegović iz kompanije Širbegović dobitnik je nagrade za životno dijelo koja mu je u Dubrovniku dodijeljena na nedavno održanom trećem Regionalnom samitu preduzetnika Srednje i Jugoistočne Evrope, pod nazivom 300 najboljih.

Ovogodišnji dobitnici nagrade za životno djelo su i Stjepan Šafran iz hrvatskog Metal Producta, Franc Pangerl iz slovenačkog Celjskog sajma, Tomislav Čelebić iz kompanije Čelebić iz Crne Gore, Slobodan Spasović iz Cini Investa iz Srbije, kao i Luciano Grossi iz italijanske kompanije Olimpia GTG.

Nagrada za životno djelo u preduzetništvu sa Zlatnom lentom dodjeljuje se poduzetnicima koji su u kontinuitetu svoje poslovne - poduzetničke karijere ostvarili posebne rezultate, koji su doprinijeli razvoju zajednice u kojoj žive i rade, te koji su vlastitim primjerom, inspirisali druge da radom, znanjem i kreativnošću nesebično doprinose razvoju i boljoj budućnosti cjelokupne zajednice. Riječ je o nagradi koja se odnosi na poduzetnike, koji su tokom cjelokupnog životnog vijeka ostvarivali postignuća, navedeno je u saopštenju.

U okviru projekta dodijeljene su nagrade za životno djelo u preduzetnišvu, za razvoj ideja, inovacije i investicije u preduzetništvu, za doprinos razvoju poduzetništva, za posebnu inicijativu u preduzetničkom stvaralaštvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi i za doprinos promociji preduzetništva, saopštili su organizatori.

Veliku nagradu i priznanje Stvaratelji za stoljeća za doprinos promociji poduzetništva dobili su Put Gross iz Bijelog Polje, 13. Jul Plantaže iz Podgorica, Drenik iz Beograda, Međimurska županija Čakovec, Krušik iz Valjeva, Cerovo iz Bar, beogradski Aerodrom Nikola Tesla i Mercator International iz Bijelo Polje.

Posebnu nagradu i priznanje Stvaratelji za stoljeća za doprinos razvoju preduzetništva dobio je prof. dr Radmil Polenaković iz Skoplja.

Veliku nagradu i priznanje za doprinos promociji poduzetništva dobio je novinar, urednik i publicist Ante Gavranović iz Zagreba.

Nagrade za posebnu inicijativu i zalaganje u preduzetničkom stvaralaštvu pripale su kompanijama Naxi iz Beograda, Vinariji Aleksić iz Vranja, Damskom srcu iz Pirota, kao i zagrabačkim kompanijama Matić savjetovanje, Dropi promocija-Festivalu VINOcom Zagreb.

Dodijeljene su i nagrade za doprinos razvoju poduzetništva, a dobitnici su srpske kompanije Markus, Helvetia, Travel Boutique, Komot, Proton Cable, Moja soba, Slovo, HD Evropska Konsalting Grupa, Dessert, Beauty Imagini, hrvatske Energy Pellets, Kabola, Marinetek NCP, Ris, Dvokut-Ecro. Dobitnici ovog priznanja iz Crne Gore su Nikšićanka, Poliklinika Dr Vuksanović, Spin i Pamark, kao i Trade-Coco iz Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta Stvaratelji za stoljeća je javno odavanje priznanja i usmjeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidere sutrašnjice, čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati temelj i glavni pokretač napretka zajednice. Posebna vrijednost ovih nagrada i priznanja je što ih preduzetnici dodjeljuju preduzetnicima, posebnom i dugotrajnom procedurom nominiranja i izborom laureata.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.