NavMenu

Žepački Profil-Isolation izvozi sendvič-panele na svjetsko tržište - Uskoro novi pogon za gradnju panela za kuće

Izvor: Dnevni avaz Utorak, 14.03.2017. 15:37
Komentari
Podeli
(Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)
Firma Profil-lsolation iz Žepča prema obimu proizvodnje i poslovanja, svrstava se u velika preduzeća. Vlasništvo je Tadije Filipovića i njegove supruge Draženke, koja je direktor poslovnice u BiH.

Firma radi u tri segmenta - ugradnja, industrijska izolacija i održavanje, a specifičnost ovog preduzeća je u tome što se jedini bave proizvodnjom panela za hladnjače.

Firma se bavi ugradnjom industrijskih izolacija te, pored tople i izolacije hladnjača, u Zepču imaju glavni proizvodni pogon, gdje se proizvode sendvič-paneli, jedini takve vrste u BiH. U proizvodnoj hali od skoro 1.000 kvadrata na savremenim postrojenjima u tri smjene radi nekoliko ekipa.

Profil-lsolation zapošljava sedamdesetak radnika, uključujući i podružnice u Doboju te Splitu. Proizvodni pogon u Žepču radi punim kapacitetom, a paneli se izvoze na evropsko i svjetsko tržište. Firma posjeduje sve certifikate ISO standarda te SCC certifikat iz oblasti zaštite na radu.

Poseban segment djelovanja su stalni poslovi na izolacijskom održavanju u Rafineriji ulja u Modriči, brodogradilištima u Trogiru i Rijeci, te u Raifineriji ulja u Rijeci. U nekoliko projekata prate firmu Urbas Austrija, te Eho Laško u Sloveniji.


Materijali koji se koriste u izradi panela su propisani standardima i evropskog su porijekla.

Strana tržišta

Odnedavno je, zajedno s ulagačem iz Australije, registrirana nova firma PRO 9. Proizvodna hala već je u pripremi. Izrađivat će se specijalni paneli za gradnju kuća, namijenjenih prvenstveno svjetskom, odnosno tržištu Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata, te zapadne Evrope.

Testni primjerci su labaratorijski ispitani i odobreni, a trenutno se radi na izgradnji postrojenja, saznaje Avaz od Tadije Filipovića.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.