NavMenu

Automobili: Novi Volkswagen Phaeton V6 TDI

Izvor: Fena Ponedjeljak, 12.05.2008. 15:41
Komentari
Podeli

Najtraženiji model Volkswagen Phaetona V6 TDI, s common-rail dizelašem obujma 2967 ccm, pojačan je sa 233 na 240 KS pri 4000/min, javljaju hrvatski mediji.

Još uvjerljivije, sa 450 na 500 Nm, povećan je najveći okretni moment, koji se oslobađa u rasponu od 1400 do 3500/min. S tim potencijalom, i uz potporu 6-stupanjskog automatskog mjenjača, najveća je brzina povećana na 237 km/h, a ubrzanje do stotke skraćeno na 8,4 s (prije 236 km/h, 8,7 s). Posebice je zanimljivo da je pritom prosječna potrošnja smanjena sa 9,4 na 9,1 litar.

Motor već sada ispunjava norme Euro 5, a bez obzira na sva poboljšanja, cijena će ostati neizmijenjena. Phaeton je, inače, u konceptnoj verziji predstavljen u rujnu 2001. na salonu u Frankfurtu, a u tržišnoj u ožujku 2002., na salonu u Ženevi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.