NavMenu

Banjalučki Žitoprodukt pokreće mlin u Prijedoru - Ukupna dnevna prerada pšenice biće 225 tona

Izvor: Capital Ponedjeljak, 13.03.2017. 15:41
Komentari
Podeli
(Foto: zitoprodukt.com)
Kompanija Žitoprodukt iz Banjaluke saopštila je danas (13. mart 2017.) da su završene sve pripreme za pokretanje proizvodnje u mlinu u Prijedoru.

U saopštenju se ističe da Žitoprodukt dnevno prerađuje od 90 do 100 tona pšenice, a da će pokretanjem prijedorskog mlina dnevna prerada dostići 225 tona.

Direktor Žitoprodukta Saša Urošević ističe da su u ovom preduzeću proširili kapacitete.

- Za svaku proizvedenu tonu brašna imamo osiguranog kupca, pri čemu je više od 70 odsto proizvedene robe namijenjeno izvozu. U potpunosti ispunjavamo potrebe domaćeg tržišta, dok imamo konstantan rast zahtjeva izvoznog tržišta - navodi Urošević.

Zbog velike potražnje na tržištu, sklopljeni su ugovori sa još dva mlina iz prijedorske regije, koji će raditi uslužno mljevenje za potrebe Žitoprodukta.

- Sva naša brašna proizvedena su isključivo od pšenice A grupe, što je danas rijetkost i kao takvi smo prepoznati i na domaćem i na stranom tržištu, za šta smo i višestruko nagrađivani u protekle dvije godine - rekao je Urošević.


On je istakao da je mlinska industrija u ovom dijelu Srpske i BiH protekle dvije decenije bila gotovo ugašena, ali da sada cjelokupnu sliku mijenja uspješan rad Žitoprodukta.

- Prijedorski mlin ne radi već sedam godina, a druga dva mlina su svoj rad svela na minimum. Radnike smo sada vratili u mlinove i svi kreću u rad punim kapacitetom - zaključuje Urošević.

Inače, poslije decenije propadanja firme i na kraju stečaja, u junu 2014. godine, investicijom grupacije kompanija u vlasništvu Slaviše Krunića, započeo je proizvodni i tržišni uspon Žitoprodukta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.