NavMenu

Vlada ZDK-a za četiri preduzeća odobrila subvencije od 44.000 KM

Izvor: Fena Četvrtak, 08.05.2008. 11:21
Komentari
Podeli

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na ime poticaja privrednog razvoja odobrila je isplatu 44.000 KM za četiri preduzeća s područja ovog kantona.

Radi se o sredstvima namijenjenim za subvencioniranje administrativnih troškova kod izgradnje proizvodnih objekata i uvođenja i certifikacije sistema za upravljanje kvalitetom po međunarodnim standardima.

Privrednom društvu "Eurotoner" d.o.o. Zenica za uvođenje ISO certifikata odobreno je 10.000 KM. Preduzeća "Vihor Export – import" d.o.o. Vareš i "Fakat –D" d.o.o. Zenica za izgradnju proizvodnog objekta dobit će pomoć od po 16.000 KM, dok je SZR "HSS Ćeman" Tešanj po istom osnovu odobreno 12.000 KM.

Vlada ZDK-a dala je i saglasnost općinama Zenica i Vareš za realizaciju tromjesečnog pilot projekta USAID SPIRA, prema kojem građevinska dozvola neće biti prioritet prilikom pokretanja trgovačkog i ugostiteljskog obrta.

Na taj način predviđeno je da se prvo krene s biznisom, a tek onda bi se kontrolama provjeravalo imovinsko vlasništvo.

Vlada ZDK-a dala je saglasnost za zaključenje ugovora s preduzećem "Oraccle BH" d.o.o. Sarajevo, o uslugama funkcionalne podrške trezorskom sistemu poslovanja u Zeničko-dobojskom kantonu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.