NavMenu

Počela gradnja kružnog toka na dionici Južne longitudinale - Traži se rješenje za direktno priključenje iz naselja Hrasno Brdo

Izvor: eKapija Utorak, 07.03.2017. 15:42
Komentari
Podeli
(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Izgradnja kružnog toka na dionici Južne longitudinale u naselju Hrasno izazvala je negodovanje i proteste građana naselja Hrasno Brdo zbog, kako ističu, projektnog rješenja koje im onemogućava direktno uključivanje u kružni tok, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radna grupa koju je formirao ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Mujo Fišo, kako bi riješili ovaj problem održala je drugi sastanak, na kojem su uz resornog ministra, predstavnici Direkcije za ceste KS, Zavoda za planiranje razvoja KS, Općine Novo Sarajevo i Mjesne zajednice Hrasno Brdo pokušali doći do prihvatljivih i tehnički provodljivih rješenja koja bi zadovoljila potrebe mještana naselja i omogućila nastavak izgradnje ove saobraćajnice i kružnog toka.

Sa projektantom ove dionice biće održan sastanak i izlazak na teren kako bi se pokušalo, uz već planirana četiri priključka, naći rješenje i za ovaj dodatni direktni priključak iz ovog naselja, vodeći računa o prostornim mogućnostima i propisanim procedurama.

- Mi smo iznijeli nekoliko mogućih rješenja, ali moramo na mjestu događaja vidjeti da li je i na koji način to izvodljivo zbog velike denivelacije terena planiranog kružnog toka i postojećih saobraćajnica. Nadamo se najboljem rješenju zbog građana ove mjesne zajednice i velikog broja motornih vozila koja se kreću ovim saobraćajnicama, a posebno u jutarnjim satima - istakao je Jasmin Milić, stručni savjetnik u općinskom odjeljenju za komunalne poslove.


Ministar Fišo obećao je da će se pronaći optimalno rješenje. Projekt jeste usvojen, prošao je javne rasprave, općina je dala građevinsku dozvolu, ali očigledno da zbog potreba stanovnika ovog naselja treba pokušati naći bolja rješenja, kazao je Fišo, saopćeno je na sajtu Vlade KS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.