NavMenu

Foča dobija multipleks - Emir Kusturica najavio izgradnju kino sala u nekoliko gradova RS

Izvor: Nezavisne novine Subota, 04.03.2017. 16:29
Komentari
Podeli
(Foto: d13/shutterstock.com)
Na fočanskoj premijeri filma Na mliječnom putu, režiser Emir Kusturica najavio je gradnju multipleksa sa tri bioskopske sale u tom gradu, kao nastavak njegove ideje da oživi bioskope u krajevima gdje su oni zaboravljeni.

Kusturica je za film Na mliječnom putu, koji je između ostalog sniman i na Zelengori, rekao da je početak jednog divnog prijateljstva, kojim nastoji da od Višegrada do Trebinja oživi bioskope, i da stanovnici tih krajeva najnovija filmska ostvarenja gledaju u istom trenutku kada i građani San Franciska i drugih svjetskih metropola.

- Važna je ta dioba osjećanja, da znaš da gledaš taj film u istom trenutku kada izađe u San Francisku, Minhenu, Beogradu i Banjaluci. Sa filmom Crna mačka, bijeli mačor otvarao sam bioskope po Crnoj Gori, sa Zavjetom u Srbiji na Mećavniku, a ovim filmom želim da oživim ove krajeve koji su zaboravljeni kada je u pitanju kinematografija - rekao je Kusturica.

On je najavio da će zajedno sa opštinskom upravom u Foči adaptirati tri sale, uz postojeću i dvije nove, u Centru za kulturu i informisanje, stvarajući novo kulturno i socijalno žarište u koje će da dolaze mladi.

Prva sala biće završena u narednih mjesec i po.

- Radovi bi trebalo da počnu uskoro i ova prva sala biće lakša, jer ima dobru akustičku obradu i treba samo da se promijene platno i sjedišta, i da se akustički obradi u donjem dijelu, a ostale sale bismo uradili do nove školske godine, da sve bude završeno do oktobra - rekao je Kusturica.

On je dodao da mu je cilj da se filmovi dobro čuju i vide, jer su u prošlosti prikazivani tako da se ne čuje šta akteri pričaju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.