NavMenu

Slovenački Kolektor želi da pokrene proizvodnju i u Srpcu - U prvoj fazi posao za 25 radnika

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 27.02.2017. 15:57
Komentari
Podeli
(Foto: kolektor.com)
Načelnik Opštine Srbac Mlađan Dragosavljević sastao se 24. februara 2017. sa direktorom čuvene slovenačke firme Kolektor iz Idrije, Tadejom Vidićem, i direktorom Kolektora u Laktašima Predragom Zorićem.

Predstavnici ove firme zainteresovani su da pokrenu sličnu proizvodnju u Srpcu gdje bi u prvoj fazi bilo zaposleno oko 25 radnika, a u narednim fazama se očekuje da taj broj bude i tri puta veći, saopšteno je na sajtu Opštine Srbac.

- Ova firma je našu opštinu stavila u uži krug lokalnih zajednica u kojima bi željeli zasnovati proizvodni proces, a jedan od razloga su ljudski resursi, jer naša opština ima dosta kadrova koji su im potrebni, a radi se o profilima mašinstva i obrade metala, elektrotehnike i informatike - rekao je načelnik Mlađan Dragosavljević.

Slovenački Kolektor se se bavi proizvodnjom i distribucijom kolektora i elektro-komponenti, proizvodnjom dijelova za putnička vozila, proizvodnjom i prodajom mašinskih dijelova, građevinskim radovima u oblasti industrijske, poslovne i stambene izgradnje, izradu tehnoloških sistema za prečišćavanje vode i slično.

Firma već desetak godina uspješno posluje u Laktašima gdje zapošljava oko 400 radnika, a ukupno zapošljava preko 3.000 radnika i ima godišnji promet veći od 500 mil EUR.

U narednih nekoliko dana u Srpcu će biti organizovana prezentacija na kojoj će se pozvati svi zainteresovani građani koji bi se upoznali sa radom firme i mogućnostima radnog angažovanja.


- Firma Kolektor nudi i mogućnost uspostavljanja saradnje sa Centrom srednjih škola, jer imaju svoj kabinet u Laktašima na kojima se odvija praksa mašinaca. Planirano je i da radnici steknu određen vid prakse i u Sloveniji uz druge vidove stručnog usavršavanja, ali i stipendiranja - istakao je Dragosavljević.

Opštinska uprava u Srpcu je iskazala interes da pomogne slovenačkoj firmi da zasnuje proizvodnju i u vidu raznih podsticaja koje se odnose na prodaju zemljišta, takse, subvencije za zapošljavanje i slično, saopšteno je iz Opštine.

Da se radi o ozbiljnoj firmi, svjedoči i to da su proizvodi Kolektora našli put do kupaca, od auto do avioindustrije i nalaze se na tržištu Evrope, Azije i Amerike. Među njihovim najvažnijim kupcima su Valeo, Bosch, Remy, Mahle, Stihl i druge poznate kompanije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.