NavMenu

Ovo su mjesta sa najvećim saobraćajnim gužvama na svijetu

Izvor: N1 Nedjelja, 26.02.2017. 20:55
Komentari
Podeli
(Foto: Kichigin/shutterstock.com)
Istraživanje međunarodne kompanije INRIX pokazuju da su najveće saobraćajne gužve tokom 2016. godine zabilježene na Tajlandu, gdje su vozači u prosjeku godišnje čekali 61 sat, prenosi Anadolija. Zatim slijede Kolumbija i Indonezija sa po 47 sati. Na četvrtom i petom mjestu našle su se SAD i Rusija gdje se u prosjeku čekalo po 42 sata.

Slijedi Venecuela sa 39 sati, te Južna Afrika sa 38, ali i Brazil i Portoriko sa po 37 sati. Na desetom mjestu po gužvama u saobraćaju našla se Turska, gdje su vozači i putnici u prosjeku čekali po 34 sata.

Kada je riječ o pojedinačnim gradovima, na prvom mjestu našao se Los Anđeles gdje su vozači u prosjeku čekali 104 sata godišnje. Na drugom mjestu našla sa Moskva sa 91 satom, a na trećem Njujork sa 89 sati u prosjeku. Četvrto mjesto pripalo je San Francisku gdje su vozači čekali prosječno 83 sata godišnje, a na petom mjestu našla se Bogota, s prosječnih 80 sati.

Što se tiče Evrope, gužve su smanjene u Londonu, pa se ovaj grad našao na sedmom mjestu, umjesto prvog godinu ranije. Prošle godine vozači u Londonu čekali su u prosjeku 73 sata.

Istraživanje se sprovodi u 38 zemalja, odnosno 1.064 grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.