NavMenu

Moguća gradnja 25 stanova za mlade bračne parove u Srebrenici

Izvor: eKapija Petak, 24.02.2017. 10:06
Komentari
Podeli
Srebrenica (Foto: facebook.com/OpstinskaupravaSrebrenica)Srebrenica
Delegacija Vakufske direkcije iz Sarajeva u četvrtak (23. februar 2017.) je boravila u posjeti Općini Srebrenica, gdje je s općinskim načelnikom Mladenom Grujičićem razgovarala o implementaciji projekta izgradnje stambeno-poslovne zgrade u Srebrenici, a koji finansira Kraljevina Saudijska Arabija, prenosi Faktor.

Pravnik u Vakufskoj direkciji Huso Salihović kazao je da je održan inicijalni sastanak radi utvrđivanja uvjeta projekta te narednih koraka u vezi s njegovom realizacijom.

Navodi da je planirana izgradnja 25 stanova za mlade bračne parove, a lokacija za izgradnju zgrade nalazi se pored Bošnjačkog kulturnog centra u Srebrenici.

- Postoji dobra volja Islamske zajednice, odnosno Vakufske direkcije, kao i pozitivno mišljenje lokalne zajednice, Općine Srebrenica, te finansijera - naglasio je Salihović.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić u izjavi za medije je ustvrdio da se pojavio problem u vezi s realizacijom ovog projekta, s obzirom na to da nisu riješeni imovinskopravni odnosi kada je u pitanju zemljište za izgradnju.


- Imali smo prijedloge Općine i prijedoge Islamske zajednice. Očigledno je da postoje razlike u razgovoru sa ambasadorom, a jedino rješenje je da napravimo zajednički sastanak koji će biti održan u Sarajevu ili u Srebrenici i da definišemo prave potrebe građana Srebrenice, odnosno lokaciju koja neće imati nikakav spor - rekao je Grujičić.

Ističe da je namjera da se projekt što prije realizuje, s obzirom na to da njegova provedba kasni tri godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.