Izvor: eKapija | Srijeda, 22.02.2017.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sparkasse Bank otvorila novi regionalni centar u Mostaru

Sparkasse Bank otvorila je juče (21. februar 2017.) novi prostor regionalnog centra u Mostaru u prisustvu klijenata, partnera i predstavnika javnog sektora.

Gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić se obratio prisutnima, podržao jačanje prisustva jedne od vodećih banaka u BiH u gradu Mostaru, te izrazio zadovoljstvo jer će građani i privrednici Mostara i hercegovačke regije imati bolji finansijski servis, navedeno je u saopštenju ove banke.

Sanel Kusturica, direktor Sparkasse Bank je zvanicama potvrdio apsolutnu opredijeljenost ove banke da dugoročno razvija poslovanje u BiH, a u okviru razvojne strategije austrijske matične grupacije Erste i Sparkasse, jedne od najvećih bankarskih grupacija u Evropi.

Direktorica novootvorenog regionalnog centra Mostar Sparkasse Bank Sanela Demirović, u svom obraćanju je istakla da ova banka to dokazuje vrlo aktivnom politikom kreditiranja.

- Samo filijala Mostar koja pokriva regiju Hercegovine je u protekle četiri godine ostvarivala prosječan godišnji rast kredita od oko 7%. Ako se to stavi u poređenje sa tržištem kredita koje je raslo jedan do 3%, jasno je da je Sparkasse Bank jedan od najaktivnijih kreditora među bankama u BiH, što namjerava i ostati - istakla je Demirović.

U okviru ceremonije otvaranja, predstavnica Sparkasse Bank je uručila ček sa donacijom predstavnici Udruge za roditelje i djecu sa posebnim potrebama "Vedri osmijeh" Mostar, naglasivši kako je ovaj gest samo jedna u nizu aktivnosti Sparkasse Bank u dijelu podrške zajednici. Time ova banka želi dodatno razvijati i jačati svoju vezu sa zajednicom u kojoj posluje.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.