NavMenu

Anto Gajić novi predsjednik Područne privredne komore Bijeljina

Izvor: Capital Ponedjeljak, 20.02.2017. 12:30
Komentari
Podeli
(Foto: Bacho/shutterstock.com)
Novi predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Anto Gajić danas (20. februara 2017.) je zvanično stupio na dužnost.

Gajić je rekao Srni da će posao predsjednika Područne komore obavljati volonterski, jer ostaje na mjestu koordinatora za investicije u Rudniku i Termoelektrani Ugljevik.

On je istakao da se u narednom periodu planira povećanje konkuretnosti privrede, unapređenje poslovanja i saradnje putem promocije privrede Republike Srpske u zemlji i inostranstvu.

Gajić je najavio da će uskoro biti održana promocija turizma koju planiraju da održe u Bijeljini.

- Radićemo i na intenzivnom učešću u socijalnom dijalogu s ciljem postizanja stabilnih privrednih odnosa u Republici Srpskoj, kao i na povećanju efikasnosti djelovanja komore i promocije komorskih aktivnosti u toku godine - dodao je Gajić.

Gajić je naveo da privreda, odnosno realni sektor, teže i drugačije posluje od elektroprivrede, jer je zadatak preduzeća u toj oblasti proizvodnja struje, a cijena i plasman je već poznat i određen.

- Kod ostalih privrednih aktivnosti i nije baš tako, te je neophodno uraditi mnogo u osvajanju tržišta, određivanju cijene, što je suštinska razlika u odnosu na preduzeća u elektroprivredi - kaže Gajić.


On je naglasio da mu je problematika ove vrste dobro poznata s obzirom na to da je bio u Upravnom odboru Područne privredne komore.

Gajić je za predsjednika Područne privredne komore Bijeljina izabran na Skupštini Područne komore. Na ovom mjestu je zamijenio Mihajla Vidića, koji je u dva mandata bio predsjednik.

- U petak smo na sjednici Skupštine usvojili program rada za 2017. godinu i dosljedno ćemo ga se pridržavati, jer moramo učiniti sve da privredi koliko-toliko olakšamo poslovanje. U prethodnom periodu išli smo na stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta za privređivanje u sklopu ukupne privrede Republike Srpske - objasnio je Gajić, koji je bio dugogodišnji direktor RiTE Ugljevik.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.