NavMenu

UNDP pokreće projekat finansiranja nisko-karbonskog urbanog razvoja

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 20.02.2017. 09:53
Komentari
Podeli
(Foto: Romolo Tavani/shutterstock.com)
Sektor za energiju i okoliš UNDP-a je nedavno predstavio nacrt projektnog dokumenta "Pokretanje okolišnog finansiranja u svrhu nisko-karbonskog urbanog razvoja (Catalyzing Environmental Finance for Low-carbon Urban Development) koji je podržao Globalni fond za okoliš (GEF).

Projektom se žele podržati nadležne institucije u unapređenju i implementaciji zakonodavnog i strateškog okvira i promociji koncepta nisko-karbonskog urbanog razvoja kao instrumenta za zaštitu okoliša i unapređenje energetske efikasnosti zgrada javne namjene i urbane infrastrukture u BiH. Cilj projekta je investiranje u pokretanje koncepta nisko-karbonskog urbanog razvoja u BiH promovišući sigurnije, čistije i zdravije gradove i smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte.

Četri planirane komponente projekta su

- Inovativni finansijski mehanizmi za nisko-karbonski urbani razvoj

- Nisko-karbonske zgrade javne namjene i komunalne usluge
- Nisko-karbonsko upravljanje otpadom
- Politike i propisi za promoviranje najboljih nisko-karbonskih praksi i tehnologija u urbanom okruženju

UNDP tim u saradnji sa nadležnim ministarstvima i drugim državnim institucijama razvio je predmetni projektni prijedlog, koji će biti dostavljen GEF-u u dalju proceduru. Planirano je da projekat traje od decembra 2017. godine do 2022. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.