NavMenu

Manja proizvodnja šumskih sortimenata u četvrtom kvartalu 2016.

Izvor: biznis.ba Subota, 18.02.2017. 14:17
Komentari
Podeli

(Foto: Kletr/shutterstock.com)
Proizvodnja šumskih sortimenata u Bosni i Hercegovini u četvrtom kvartalu prošle godine manja je za 4,94 posto u odnosu na isti period 2015.

Po podacima Agencije za statistiku BiH proizvodnja sortimenata četinarskih vrsta drveća manja je za 5,99 posto, a proizvodnja sortimenata lišćarskih vrsta manja za 3,93 posto.

Proizvodnja trupaca četinara je manja za 5,79 posto, a proizvodnja trupaca lišćara bilježi pad od 6,32 posto. Pad proizvodnje od 16,58 posto u odnosu na četvrti kvartal 2015. bilježi se kod jamskog drveta četinara i 6,11 posto kod prostornog drveta četinara.

Pad proizvodnje također je zabilježen kod prostornog drveta lišćara od 12,32 posto, kod ostalog dugog drveta lišćara od 1,84 posto i kod ogrjevnog drveta lišćara od 2,41 posto.

Rast proizvodnje je zabilježen kod ostalog dugog drveta četinara od 124,15 posto i kod jamskog drveta lišćara od 28,59 posto.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.