Izvor: Indikator | Četvrtak, 16.02.2017.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hotel Sunce u Neumu dobija kongresni centar za 350 osoba - U renoviranje objekta i nove sadržaje biće uloženo 3 mil KM

Neum
Neum (Foto: Neum.ba)
Da se u Neumu ozbiljno radi na uređenju i proširenju smještajnih kapaciteta, ali i uvođenju novih sadržaja za još jednu obećevajuću turističku sezonu, najbolje pokazuje primjer projekta renoviranja hotela Sunce, navodi se u Večernjem listu.

U ovom hotelu krenuli su sa renoviranja sadržaja, kao i ponovnog obnavljanja dijela soba kako bi se kategorija hotela podigla na četiri zvjezdice.

Novost je i izgradnja kongresnog centra kapaciteta 350 osoba, a što će zasigurno obogatiti ponudu hotela i donijeti neke novosti u ukupnom poslovanju.

– Zanimanje za kongresni turizam je sve veće pa smo se i odlučili za izgradnju kongresnog centra s tolikim kapacitetom i svim pratećim sadržajima koji će biti na usluzi našim gostima. Ovo je nastavak naših višegodišnjih ulaganja u nove hotelske sadržaje, a sve kako bismo zadovoljili potrebe naših gostiju te produžili sezonu na cijelu kalendarsku godinu. Vrijednost ove investicije je 3 mil KM. Renovirani hotel planiramo otvoriti 1. aprila - kazao je Davor Krešić, direktor prodaje i marketinga neumskoga hotela Sunce.

U posljednjih nekoliko godina u renoviranje hotelskih kapaciteta u Neumu uloženo je na desetke miliona konvertibilnih maraka, po čemu je ova općina postala prepoznatljiva destinacija na najvećim evropskim turističkim tržištima.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.