NavMenu

LOKmicro od danas mikrokreditna fondacija "LOK": Naredni korak uspostavljanje mikrokreditnog dioničkog društva

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.04.2008. 12:42
Komentari
Podeli

Mikrokreditna organizacija LOKmicro Sarajevo od Federalnog ministarstva pravde, dobila je rješenje o upisu u registar mikrokreditnih fondacija u FBiH, čime je postala jedna od prvih mikrokreditnih organizacija koja će poslovati u novom pravnom obliku, saopćeno je iz ove organizacije.

Prema novom rješenju LOKmicro će poslovati pod novim imenom Mikrokreditna fondacija "LOK" Sarajevo.

Temeljni ciljevi Fondacije su: obavljanje poslova mikrokreditiranja, aktivnosti na lobiranju i privlačenju domaćih i međunarodnih partnera zainteresiranih za investiranje u mikrokreditni sektor, navodi se u saopćenju.

Mikrokreditna fondacija "LOK" Sarajevo kao neprofitna mikrokreditna organizacija, ima za cilj postati jaka i prepoznatljiva fondacija koja svojim imenom i djelovanjem širi i razvija misiju mikrokreditiranja pružanjem široke lepeze nefinansijskih i finansijskih usluga.

Naredni korak "LOK"-a je uspostavljanje mikrokreditnog profitnog dioničkog društva, koje će u svojoj ponudi imati širok spektar finansijskih usluga.

U povodu promjene pravnog oblika, generalni direktor Nusret Čaušević u centralnom uredu u Sarajevu je upriličio prigodan prijem za sve uposlenike.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.