Izvor: eKapija | Utorak, 14.02.2017.| 15:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nastavlja se saradnja RS i USAID u primjeni Farma II projekta - Fokus na većoj konkurentnosti domaće proizvodnje

(Foto: Denphumi/shutterstock.com)
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić razgovarao je juče (13. februar 2007.) u Banjaluci sa direktorom USAID-a za BiH Piterom Dafijem i direktorom projekta Farma II Adriajnom Nilom o nastavku saradnje u vezi sa ovim projektom, saopšteno je iz tog Ministarstva.

Sagovornici su se složili da će u narednom periodu glavni fokus biti na unapređenju konkuretnosti domaće poljoprivredne proizvodnje, imajući u vidu posljedice koje će na poljoprivredni sektor ostaviti potpisivanje adaptiranog SSP-a, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Razgovarano je o glavnim ciljevima primjene projekta Farma i saradnji sa Ministarstvom, a sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvom dosadašnjom saradnjom.

Konstatovano je da je potreban još agilniji rad na unapređenju konkurentnosti domaće poljoprivrede, posebno u pojedinim sektorima, koji su identifikovani u projektu, te saradnja u implementaciji projektnih aktivnosti, kako bi projekat Farma II ostvario svoje zadane ciljeve.

Projekat Farma II finansiraju USAID i Vlada Švedske. To je petogodišnji projekat razvoja poljoprivrede i poljoprivrednog poduzetništva, koji se temelji na ostvarenjima iz prethodnih aktivnosti USAID-a i Vlade Švedske.

Projekat će se oslanjati na ove temelje kako bi povećao uticaj USAID-a i Vlade Švedske kroz moderatorski pristup kojim će se povećati konkurentnost tržišno orijentisanih organizacija proizvođača, te unaprijediti sposobnost javnih službi da ostvare i održe usklađenost sa EU.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.