NavMenu

Zelene staze tjeraju skijaše - U popularnim ski centrima se nadaju novim padavinama

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 09.02.2017. 15:43
Komentari
Podeli
Varljiva zima i temperature u plusu ugrozili su još jednu zimsku turističku sezonu, a "zelene" staze tjeraju skijaše sa planina.

Predsjednik Planinarsko-skijaškog društva Ljubijski rudar u Prijedoru Božo Grbić kaže da se Kozara odavno zeleni, a bez snijega nema ni posjetilaca.

- Sve nade polažemo u vremensku prognozu. Nadam se da će se temperature spustiti ispod nule i da će se Kozara zabijeljeti, u suprotnom, ova zimska sezona mogla bi propasti - rekao je Grbić i dodao da bez minusa na termometru nema mogućnosti ni za vještačko osnježavanje.

Visoke temperature i nedostatak snijega pogoršali su uslove na stazama na Bjelašnici.

- Svim skijašima savjetujemo oprez jer visina snijega nije na zadovoljavajućem nivou - rekao je koordinator marketing službe preduzeća ZOI 84 Suad Jusić.


U Olimpijskom centru Jahorina kažu da je visina snijega na olimpijskoj ljepotici oko 40 centimetara.

- Uslovi za skijanje su za sada dobri, ali bi nam dosta značilo da padne novih dvadesetak centimetara snijega - rekli su u OC Jahorina.

Uslovi za skijanje nisu idealni ni na Vlašiću.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.