Izvor: eKapija | Četvrtak, 09.02.2017.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za investitore spremno 400 projekata i 250 lokacija širom BiH

FIPA trenutno nudi stranim investitorima 400 investicionih projekata, oko 250 investicionih lokacija i posjeduje bazu kontakata od 6.700 potencijalnih investitora koje redovno informira o projektima i poziva da ulažu u BiH.

Rečeno je ovo juče u Sarajevu na poslovnom prijemu sa ekonomskim predstavnicima akreditiranih ambasada u BiH u organizaciji FIPA-e.

Od svog osnivanja pa do danas, FIPA uspješno surađuje sa stranim ambasadama, i ta se suradnja ogleda kroz organiziranje sastanaka kako bi se razmijenile informacije o privrednim mogućnostima BiH, kako bi se organizirale privredne posjete delegacija, preko upućivanja investitora prema FIPA-i, pa do pružanja finansijske podrške u realizaciji određenih projekata sa ciljem dodatne afirmacije mogućnosti privrede BiH.

Ove aktivnosti podstiču uvezivanje zemalja, privrednika i relevantnih institucija, što u konačnici daje određeni napredak.

- FIPA je opredijeljena da nastavi ovu uspješnu suradnju kroz razgovore i partnerstva na novim projektima koji će doprinijeti povećanju broja zaposlenih u zemlji. Također, FIPA stoji na raspolaganju i spremna je pomoći svim ambasadama u komunikaciji između investitora iz njihovih zemalja i nadležnih institucija u BiH u smislu pružanja informacija o mogućnostima ulaganja, trenutno raspoloživim projektima do otklanjanja administrativnih prepreka stranim investitorima u našoj zemlji - saopšteno je iz ove Agencije.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.