NavMenu

Kompanija Pizzarotti spremna finansirati gradnju Koridora 5C - Italijani predlažu model koncesije

Izvor: biznis.ba Utorak, 07.02.2017. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: Jpautoceste.ba)
Italijanski građevinski gigant iz Parme Impresa Pizzarotti & C. S.p.A izrazio je interesovanje i spreman je finansirati gradnju kompletnog Koridora 5C, piše Dnevni avaz.

Predstavnici ove kompanije boravili su jučer (6. februar 2017.) u posjeti Ministarstvu prometa i komunikacija BiH, gdje su razgovarali s ministrom Ismirom Juskom, te su ga upoznali s programom i ulaganjima u građevinsku infrastrukturu širom svijeta.

Avaz saznaje da su na sastanku izrazili punu spremnost da učestvuju u gradnji Koridora 5C na način ili da dobiju dozvolu za koncesiju ili da budu klasični izvođači radova uz cijelu domaću operativu i mašineriju.

Pokazali su interesovanje i da učestvuju u gradnji tunela Prenj ukupne dužine oko 10 kilometara, jer posjeduju veliko iskustvo i svu tehničku opremu za izvođenje ove vrste građevinskih radova.

- Njima građevinsko tržište BiH nije nepoznato, jer su već ranije pokazivali interes za gradnju Koridora 5C putem međunarodnih tendera. Dobro poznaju ovu oblast i pozvali su nas da ih posjetimo u Italiji u narednom periodu - rečeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.


Riječ je o kompaniji koja je na evropskom i svjetskom tržištu još od 1910. i ima veliko međunarodno iskustvo na gradnji velikih infrastrukturnih projekata, od Italije, Izraela, Švicarske, SAD, Rusije, Kuvajta, Monaka, Crne Gore. Budžet ove kompanije veći je od milijardu evra, a bili su izvođači radova u 44 države.

Kompanija Pizzarotti trenutno realizira projekte u Evropi, Americi, zemljama Zaljeva, jugoistočnoj Aziji i sjevernoj Africi. Kompanija je učestvovala u gradnji autoputa u Saudijskoj Arabiji, Poljskoj, Moldaviji... Zanimljivo je da je učestvovala i u gradnji metroa i aerodroma u Parizu, ali i elitnih apartmana u Monte Karlu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.