NavMenu

Turistička zajednica TK na turističkoj berzi u Vrnjačkoj berzi

Izvor: Fena Utorak, 22.04.2008. 08:43
Komentari
Podeli

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona predstavit će potencijale i turističke destinacije na Turističkoj berzi u Vrnjačkoj Banji koja će se održavati 22. i 23. aprila 2008. godine.

"Na ovim manifestacijama, pored prezentacije turističkih potencijala i turističkih destinacija kojima raspolažemo, a kojih nema na drugim područjima, razmjenjujemo iskustva s kolegama i turističkim operaterima, plasiramo informacije i dijelimo propagandne materijale s turističkim kapacitetima. Kroz prezentaciju naših destinacija, prikupljamo pozitivna iskustva iz susjednih zemalja kako bismo bili još uspješniji u našim propagandnim aktivnostima s krajnjim ciljem, privlačenje što većeg broja turista na naše područje", kaže mr. Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice.

Na berzi turizma u Vrnjačkoj Banji Turistička zajednica Tuzlanskog kantona predstavit će Panonsko jezero, jedino slano jezero u središtu grada u jugoistočnoj Europi, Arheološki park - Sojeničko naselje u Tuzli te mogućnosti seoskog turizma na planini Konjuh i na području Kladnja.

Uz ove, provest će se druge promotivne aktivnosti i s turističkim operaterima i turističkim radnicima iz Srbije, zemlja okružja i Europe razmijeniti turističke ponude sa sadržajima kojima raspolaže taj kanton.

Temeljna strategija Turističke zajednice TK-a je promocija kulturno povijesnog naslijeđa i prirodnih ljepota na sajamskim manifestacijama u zemlji i okružju. S tim ciljem, Turistička zajednica je nastupila u promotivnim aktivnostima, uz naučnu i stručnu prezentaciju na svim značajnijim sajamskim manifestacijama u našoj zemlji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.