Izvor: Indikator | Ponedjeljak, 06.02.2017.| 09:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Logistički centar u Posušju čeka prve preduzetnike

(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Izgradnja Logističkog centra u Posušju je završena, prenosi Indikator. Pet proizvodnih prostorija spremne su za prve podstanare - male poduzetnike koji će se useliti nakon raspisivanja natječaja.

- Početnici će moći koristiti objekt 2-3 godine po povoljnim uvjetima. Jedinica za lokalni razvoj će im pomoći u traženju sredstava, a cilj je da oni stanu na vlastite noge i isele se pa da uđu drugi tako da se stvara minimalni rast, da se potiče otvaranje novih poduzeća - pojašnjava Mate Kovač, voditelj Jedinice za razvoj Općine Posušje.

A da bi budući korisnici stvarali minimalne troškove grijanja vodilo se posebno računa o sistemu energetske efikasnosti.

Ovo je prva takva investicija u Posušju zahvaljujući saradnji sa Federalnim ministarstvom obrta i poduzetništva i UNDP-om.

- Trudimo se i radimo na tome da stvorimo što bolje uvjete za ulagače, bilo to domaće ili strane. S tim ciljem smo radili i na poboljšanju infrastrukture u daljnjem uređenju poslovne zone Osrdak kao i Vlake a u zadnje vrijeme intenzivnije na Osrdaku - rekao je Branko Bago, načelnik Općine Posušje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.