NavMenu

Tender za granični prelaz na mostu Ljubovija-Bratunac stiže krajem maja

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 06.02.2017. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: wellphoto/shutterstock.com)
Uslovi za raspisivanje tendera za izgradnju graničnog prelaza na mostu Bratunac-Ljubovija, vrijednog 11 mil KM, biće stvoreni krajem maja ili početkom juna.

Kako su pojasnili u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, u toku je tender za nostrifikaciju tenderske dokumentacije za taj projekat, koju je radila firma iz Srbije, a nakon što se okonča taj postupak, stvoriće se uslovi za pribavljanje ostalih potrebnih dozvola.

- U maju ili junu mogla bi se pribaviti sva neophodna dokumentacija za raspisivanje tendera za izvođenje radova - rekao je Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Inače, nakon prvobitnih problema i nedostatka novca, Savjet ministra BiH na telefonskoj sjednici krajem novembra donio je odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta "Izgradnja graničnog prelaza Bratunac - Ljubovija". Ovom odlukom odobreno je 11 mil KM, od toga 7 mil KM u ovoj godini obezbijediće se putem naplate sredstava klirinškog duga Ruske Federacije, a ostalih 4 mil KM biće obezbijeđeno u 2018. godini iz budžeta institucija Bosne i Hercegovine.


Vrijednost mosta na kojem su radovi počeli 2015. godine je oko 12 mil EUR, a njegova dužina iznosi 227 metara. Most će pored traka za saobraćaj imati i biciklističku u pješačku stazu, a rok za izgradnju same građevine je septembar ove godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.