Izvor: Nezavisne novine | Ponedjeljak, 06.02.2017.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tender za granični prelaz na mostu Ljubovija-Bratunac stiže krajem maja

(Foto: wellphoto/shutterstock.com)
Uslovi za raspisivanje tendera za izgradnju graničnog prelaza na mostu Bratunac-Ljubovija, vrijednog 11 mil KM, biće stvoreni krajem maja ili početkom juna.

Kako su pojasnili u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, u toku je tender za nostrifikaciju tenderske dokumentacije za taj projekat, koju je radila firma iz Srbije, a nakon što se okonča taj postupak, stvoriće se uslovi za pribavljanje ostalih potrebnih dozvola.

- U maju ili junu mogla bi se pribaviti sva neophodna dokumentacija za raspisivanje tendera za izvođenje radova - rekao je Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Inače, nakon prvobitnih problema i nedostatka novca, Savjet ministra BiH na telefonskoj sjednici krajem novembra donio je odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta "Izgradnja graničnog prelaza Bratunac - Ljubovija". Ovom odlukom odobreno je 11 mil KM, od toga 7 mil KM u ovoj godini obezbijediće se putem naplate sredstava klirinškog duga Ruske Federacije, a ostalih 4 mil KM biće obezbijeđeno u 2018. godini iz budžeta institucija Bosne i Hercegovine.

Vrijednost mosta na kojem su radovi počeli 2015. godine je oko 12 mil EUR, a njegova dužina iznosi 227 metara. Most će pored traka za saobraćaj imati i biciklističku u pješačku stazu, a rok za izgradnju same građevine je septembar ove godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.