NavMenu

Hrvatska zatražila poništenje arbitraže u slučaju INA-MOL

Izvor: Tanjug Četvrtak, 02.02.2017. 11:04
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Premijer Hrvatske Andrej Plenković potvrdio je da je Hrvatska zatražila poništenje arbitražne odluke u slučaju INA-MOL, donijete 23. decembra prošle godine pred Arbitražnim sudom u Ženevi.

- Hrvatska je preko svojih pravnih zastupnika i švajcarskih advokata koje smo angažovali zatražila poništenje arbitraže - izjavio je premijer Plenković.

Plenković je ocijenio kako je riječ o "vrlo dobro potkrijepljenim argumentima za poništenje arbitraže, prije svega procesno-pravnim razlozima i nadamo se da će, u postupku koji slijedi i trajaće nekoliko mjeseci, tih nekoliko navedenih razloga, švajcarski Savezni sud, na odgovarajući način sagledati".

Na pitanje koji su to procesni razlozi, Plenković je naveo kako je riječ o "određenim aspektima koji se tiču sastava suda, prava saslušanja i nekih detalja koji u ovome trenutku nisu bitni za javnost".

Arbitražni postupak između Republike Hrvatske i MOL Grupe pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicionih sporova (ICSID) u Vašingtonu još je u toku.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.