NavMenu

IKEA povlači sa tržišta stolice pravljene u BiH

Izvor: Večernji list Srijeda, 01.02.2017. 10:58
Komentari
Podeli
Mysingso stolica (Foto: ikea.com)Mysingso stolica
Švedski proizvođač namještaja IKEA odlučio je povući stolice za plažu nakon što su zaprimili niz izvješća o ozljedama diljem svijeta, uključujući amputacije prsta. Stolice su prodavane na internet stranici IKEA-e, ali i u trgovinama diljem svijeta. Kako doznaje BiznisInfo, stolice su proizvedene u Bosni i Hercegovini, a distribuirane preko IKEA-ine tvrtke u Švicarskoj.

U Sjedinjenim Američkim Državama sporne stolice za plažu prodavane su od veljače 2013. godine do prosinca 2016. za cijenu od 25 USD, a bit će povučeno ukupno oko 33.400 komada. Više od 7.000 spornih stolica biće povučeno s tržišta Kanade.

IKEA je pozvala kupce da do 31. siječnja vrate sve modele Mysingso stolice za plažu, a novac će im biti vraćen čak i ako nemaju račun. Tvrtka je primila trinaest izvješća o problemima diljem svijeta, od čega se deset odnosi na tjelesne ozljede, a šest uključuje amputaciju prsta.

Tri ozljede, uključujući jednu amputaciju prsta, zabilježene su u Sjedinjenim Američkim Državama. Švedska kompanija priopćila je kako svi oni koji su kupili ovu stolicu trebaju je odmah prestati koristiti. Više kompanija iz BiH proizvodi namještaj za IKEA-u i u ovom trenutku nije poznato tko je proizveo sporne stolice.


BiznisInfo je kontaktirao kompaniju MS&Wood koja je jedan od proizvođača namještaja za IKEA-u u Bosni i Hercegovini. Direktor kompanije Muhamed Pilav potvrdio je da nije riječ o stolicama koje proizvodi ova tvrtka te da sve njihove dogovorene isporuke teku neometano.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.