NavMenu

Institut za hidrotehniku radi na studiji smanjenja neprihodovane vode u KS

Izvor: eKapija Srijeda, 01.02.2017. 08:53
Komentari
Podeli
(Foto: Kidsana Maimeetook/shutterstock.com)
Detekcija stanja vodovodne mreže jedan je od najbitnijih projekata u mandatu ove vlade i ona bi trebalo da pokaže sve pravce, tempo i brzinu rekonstrukcije vodovodne mreže, sve nelegalne potrošače na mreži, stanje energetskih potencijala vodovoda i ustanoviti ispravnost pumpi ili agregata, te drugih uređaja koji bi se eventualno trebali zamijeniti, prenosi Faktor.

Izjavio je ovo premijer Kantona Sarajevo (KS) Elmedin Konaković na prvom sastanku organizovanom u Institutu za hidrotehniku (HEIS), a posvećenom izradi Studije za smanjenje neprihodovane vode u KS.

Na tenderu koji je završen krajem prošle godine taj institut je odabran kao kreator studije, čime je detekcija stanja u vodovodnoj mreži u praktičnom smislu mogla početi.

Zbog ozbiljnosti ovog projekta Vlada je odlučila da imenuje nadzorni tim od nekoliko eksperata iz ove oblasti sa zadatkom da ubrzaju procedure i izbjegnu sve eventualne greške.

- Ovaj sastanak je pokazao da je Vlada donijela pravu odluku, jer je na njemu uočeno da su stvari mogle krenuti eventualno drugim putem, ali je na sreću to uspješno ispravljeno jer je uspostavljena dobra kooridinacija HEIS-a, izvođača radova Vodovoda, nadzornog organa Vlade i Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture - kazao je premijer Konaković i dodao da će o svim rezultatima njihovog zajedničkog rada javnost biti redovno izvještavana, prenio je Faktor.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.