NavMenu

Trgovci u RS će uz akcijsku morati navesti i redovnu cijenu proizvoda

Izvor: Capital Petak, 27.01.2017. 13:53
Komentari
Podeli
(Foto: hxdyl/shutterstock.com)
Trgovci u Republici Srpskoj biće sankcionisani, ukoliko pored cijene proizvoda na akcijskoj prodaji, ne istaknu i cijenu proizvoda ostvarenu u redovnoj prodaji.

Na taj način potrošač će prilikom akcijske prodaje biti upoznat i o redovnoj cijeni robe da bi lakše donio odluku o kupovini.

Ova mjera je predviđena izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača u RS, koje će na sjednici 7. februara razmatrati poslanici entitetskog parlamenta.

Propisuje se i obaveza trgovca da potrošaču prilikom preuzimanja proizvoda izda potvrdu o stanju i vidljivim nedostacima na proizvodu, koju mora potpisati i potrošač.


U suprotnom, smatraće se da je proizvod preuzet bez vidljivih nedostataka. Ovom odredbom želi se prekinuti praksa trgovaca kojom se odbija zahtjev potrošača za otklanjanje nedostatka na proizvodu, s obrazloženjem da je on nastao kao rezultat fizičkog oštećenja proizvoda, dok potrošač tvrdi da na proizvodu nije bilo fizičkih oštećenja u momentu predaje tog proizvoda trgovcu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.