Izvor: eKapija | Petak, 27.01.2017.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Eurowings zainteresiran za uspostavu aviolinije Mostar - Štutgart

(Foto: mostar-airport.ba)
U Gradskoj upravi Grada Mostara održan je sastanak na kojem je razmatrana mogućnost uspostave stalne zračne veze između Mostara i Štutgarta i to dva puta sedmično, a prijevoz bi vršila niskotarifna aviokompanija Eurowings, prenosi portal Faktor.ba.

Kako je saopćeno iz Gradske uprave Mostara, sastanku sa predstavnikom Eurowingsa i menadžerom za mrežni razvoj za jugoistočnu Evropu Ivanom Orečom, prisustvovali su mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, premijer HNK Nevenko Herceg, direktor Međunarodnog aerodroma Mostar Marin Raspudić, direktor BHANSA Davorin Primorac, te predstavnici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Predstavnici Grada Mostara i HNK, gradonačelnik Bešlić i premijer Herceg, obećali su punu podršku mogućoj poslovnoj saradnji i zračnom povezivanju Mostara i HNK preko Stutgarta s ostatkom Evrope.

Predstavnici BHANSA-e, Zračne luke Mostar i Federalnog ministarstva prezentirali su sve karakteristike i mogućnosti pružanja usluga koje nudi aerodrom u Mostaru.

Menadžer kompanije Eurowings naglasio je zainteresiranost ove aviokompanije za poslovnu saradnju, te istaknuo kako će odmah upoznati svoje nadređene o razgovorima, a nakon toga će dostaviti i poslovnu ponudu, prenosi Faktor.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.