Izvor: biznis.ba | Srijeda, 25.01.2017.| 14:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Lakše do stručnog kadra - Prevent Visoko i Federalni zavod za zapošljavanje potpisali Sporazum o saradnji

Direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar i direktor Preventa Visoko Mirza Kahriman potpisali su danas (25. januar 2017.) u Sarajevu Sporazum o saradnji, čiji je cilj priprema i realizacija projekata od zajedničkog interesa u okviru nadležnosti i potreba sporazumnih strana, u oblasti stručnog osposobljavanja i pripreme za rad, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba.

- Sporazum predstavlja polazni osnov za realizaciju zajedničkih aktivnosti u narednom periodu koje se odnose na pripremu za rad, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju nezaposlenih osoba, čime Zavod daje doprinos prilagođavanju radne snage potrebama tržišta rada, odnosno poslodavca - istakla je Lončar.

Kahriman je naglasio da je Prevent grupacija kontinuiranim ulaganjem i širenjem poslovanja značajno diverzifirciala svoj proizvodno-prodajni portfolio.

Podsjetio je da je, usljed nedostatka adekvatnih resursa na tržištu rada, Grupacija prije nekoliko godina samostalno pokrenula internu obuku za mlade diplomante i magistrante, koji je tada predstavljao pionirski korak jedne kompanije.

Vremenom je taj projekt dobio i druge partnere te danas predstavlja TAKT akademiju, jedinstven program koji mladima nudi priliku za obuku i zaposlenje.

- Mnogi od polaznika ovog programa su danas na različitim pozicijama u Preventu i predstavljaju bitan segment cjelokupnog uspjeha Prevent grupacije - istakao je Kahriman, te zaključio da će ova saradnja značajno doprinijeti uspostavljanju efikasnijeg upravljanja potrebama na tržištu rada, saopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.