NavMenu

Air Serbia proglašena za lidera na tržištu aviokompanija za 2017. godinu

Izvor: eKapija Srijeda, 25.01.2017. 10:20
Komentari
Podeli
Air Transport World (ATW), vodeći globalni medij koji prati zbivanja u aviokompanijama širom svijeta i komercijalnom aviotransportu, proglasio je Air Serbia, nacionalnu aviokompaniju Republike Srbije, za Lidera na tržištu aviokompanija (Airline Market Leader) za 2017. godinu.

Urednički tim ATW odabrao je srpsku aviokompaniju zbog njenog izvanrednog napretka tokom posljednje tri godine, koji je kulminirao u junu 2016. godine, pokretanjem direktnih letova za Njujork, čime je Air Serbia postala jedina aviokompanija u Jugoistočnoj Evropi koja nudi transatlantske letove za Sjedinjene Američke Države. Takođe je i prva aviokompanija iz regiona koja je dobila ovakvu nagradu na globalnom nivou.

- Priča o Air Serbia veoma je upečatljiva, posebno od prošlogodišnjeg pokretanja direktnih letova za Njujork – oživljavanja stare vazdušne veze i unošenja novog života u tržište koje je bilo izgubljeno duže od dvije decenije. Čestitam Air Serbia timu na njegovim dostignućima - rekla je Karen Voker, glavna i odgovorna urednica Air Transport World.

Dane Kondić, generalni direktor kompanije Air Serbia, rekao je da je "vizija naših strateških partnera bila da se uspostavi aviokompanija koja odražava moderni duh Srbije i pruža gostima izvanredno iskustvo. Uspjeli smo na oba fronta i time smo izmijenili sliku avijacije u Jugoistočnoj Evropi".

Nagrade ATW za aviokompanije uspostavljene su 1974. godine kao oznaka izvrsnosti u industriji avioprevoza, i uvažene su širom sektora zbog svog integriteta i nezavisnosti, privlačeći stotine nominacija za avioprevoznike svake godine, navodi se u saopštenju Air Serbia.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.