NavMenu

Gračanica dobija devet proizvodnih hala u 2017.

Izvor: eKapija Nedjelja, 22.01.2017. 13:58
Komentari
Podeli
(Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
Na području općine Gračanica u narednom periodu oživjet će dvije nove industrijsko-poslovne zone. Kako je za Klix.ba kazao novoimenovani predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanice Sead Jahić, idejna rješenja za novih devet hala već postoje, a njihova izgradnja trebalo bi da počnu u toku ove godine.

Uz postojeću industrijsko-poslovnu zonu Gračanica, kao idealni lokaliteti za izgradnju objekata, a za koje već postoji interes investitora, navode se i lokaliteti Stjepan Polje-Stankove Bare i Donja Lohinja.

- Ovo je potez pored magistralnog puta Doboj-Tuzla koji je dosta interesantan. Kada je riječ o izgradnji novih fabrika, ovdje bih pojasnio da je riječ o jednom investicijskom ciklusu koji će trajati. Planirana je izgradnja objekata u kojima će biti smještene neke od već postojećih fabrika, a planirano je i otvaranje nekih novih - pojašnjava Jahić.

Većina parcela na lokalitetima Stjepan Polje-Stankove Bare i Donja Lohinja već je dobila svoje vlasnike, izrada projekata se privodi kraju, a početak građevinskih radova se očekuje uskoro.

Kao jednog od investitora sagovornik Klixa navodi njemačku kompaniju HST CNC koja će u dogledno vrijeme početi raditi u gračaničkoj industrijsko-poslovnoj zoni.

- Ovdje je bitno naglasiti i da će u ovim zonama, odnosno u objektima koji budu izgrađeni, biti zastupljena savremena oprema. Prije smo imali situacije da su investitori na našem području otvarali svoje fabrike te donosili opremu iz zapadnih zemalja koje su korištene, a ovdje je sada jedna sasvim druga priča - ističe Jahić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.