Izvor: Tanjug | Petak, 20.01.2017.| 11:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kongres preduzetnica jugoistočne Evrope 8. marta u Zagrebu

(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Kongres preduzetnica jugoistočne Evrope (JIE) okupiće 8. marta u Zagrebu više od 800 poslovnih žena iz regiona, saopštio je Virtualni ženski preduzetnički centar iz Zagreba koji organizuje taj skup u saradnji i uz podršku Privredne komore Srbije.

Manifestacija, na kojoj će učestvovati preduzetnice iz Bugarske, Rumunije, Albanije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske, predstavlja najveće okupljanje poslovnih žena u ovom dijelu kontinenta od kada postoji tržišna ekonomija, navodi se u saopštenju.

Kongres će, kako poručuju organizatori, biti platforma za razmjenu iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poslovne mreže preduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i u regionu, bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvijesniji.

Iako žensko preduzetništvo nije tradicionalno ukorijenjeno u ekonomije država JIE, ono je postalo jedan od najznačajnijih pokretača ekonomija ovih zemalja.

Posljednjih godina sve više žena pokreće, na krilima kvalitetnih startapova, svoja preduzeća koja često prerastaju u srednje kompanije sa do 50 zaposlenih, a u pojedinim ekonomijama u regionu žensko preduzetništvo već zauzima više od 20% ukupnih ekonomskih aktivnosti, navode organizatori Kongresa.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.