Izvor: Capital | Petak, 20.01.2017.| 08:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Milićkom Boksitu potreban novi kadar za razvojne projekte

(Foto: ad-boksit.com)
Kompaniji Boksit iz Milića je, radi povećanja obima proizvodnje i usluga, otvaranja novih pogona, ali i penzionisanja određenog broja zaposlenih, potreban veći broj mladih koji bi se prekvalifikovali za određena proizvodna zanimanja i pronašli svoj radni angažman u Boksitu.

Predsjednik kompanije Rajko Dukić juče je na Boksitovom skupu u Milićima, kojem je prisustvovalo skoro 200 nezaposlenih iz ove i susjednih opština, ukazao na ozbiljne probleme da se obezbijedi i minimum kadra za planirane razvojne projekte.

On je istakao da su Boksitu posebno potrebni kadrovi metalske struke, bravari, limari, mašinbravari, tehničari, potom vozači teretnih vozila, kvalifikovani građevinci, te radnici u drvopreradi.

Nedostaju i visokoobrazovni tehnički kadrovi, poput mašinskih i elektro-inženjera.

- Mi smo posljednjih godina imali veliki broj oglasa u kojima smo tražili inženjere IT profila, ali ne javlja se niko - rekao je Dukić.

Skupu u milićkom Domu rudara prisustvovao je i načelnik Opštine Momir Lazarević, koji je novinarima rekao da za tu opštinu svako novo radno mjesto i svaki zaposlen mladi čovjek ima veliku vrijednost.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.