NavMenu

Milićkom Boksitu potreban novi kadar za razvojne projekte

Izvor: Capital Petak, 20.01.2017. 08:14
Komentari
Podeli
(Foto: ad-boksit.com)
Kompaniji Boksit iz Milića je, radi povećanja obima proizvodnje i usluga, otvaranja novih pogona, ali i penzionisanja određenog broja zaposlenih, potreban veći broj mladih koji bi se prekvalifikovali za određena proizvodna zanimanja i pronašli svoj radni angažman u Boksitu.

Predsjednik kompanije Rajko Dukić juče je na Boksitovom skupu u Milićima, kojem je prisustvovalo skoro 200 nezaposlenih iz ove i susjednih opština, ukazao na ozbiljne probleme da se obezbijedi i minimum kadra za planirane razvojne projekte.

On je istakao da su Boksitu posebno potrebni kadrovi metalske struke, bravari, limari, mašinbravari, tehničari, potom vozači teretnih vozila, kvalifikovani građevinci, te radnici u drvopreradi.


Nedostaju i visokoobrazovni tehnički kadrovi, poput mašinskih i elektro-inženjera.

- Mi smo posljednjih godina imali veliki broj oglasa u kojima smo tražili inženjere IT profila, ali ne javlja se niko - rekao je Dukić.

Skupu u milićkom Domu rudara prisustvovao je i načelnik Opštine Momir Lazarević, koji je novinarima rekao da za tu opštinu svako novo radno mjesto i svaki zaposlen mladi čovjek ima veliku vrijednost.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.