Izvor: Fena | Petak, 11.04.2008.| 09:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novo povećanje cijena hljeba u Banjalučkoj regiji?

(Foto: b)

Cijena vekne hljeba od 600 grama u narednom periodu mogla bi biti povećana sa sadašnjih 1,10 na 1,30 KM, odlučeno je jučer na sastanku Odbora mlinsko-pekarske industrije Privredne komore regije BanjaLuka.

Odluku o eventulanom novom povećanju cijene hljeba koju predlaže ovaj odbor donijet će u roku od 30 dana Vlada RS-a, Grad Banja Luka i općine banjalučke regije nakon što razmotre zaključke Odbora iz februara mjeseca, a koji se tiču slobodnog formiranja cijena.

Predsjednik Udruženja pekara Banjalučke regije Saša Trivić tvrdi da će ukoliko ne dobiju saglasnost u narednih mjesec dana pokrenuti razgovore između sebe radi preduzimanja daljih aktivnosti.

Trivić je u izjavi novinarima kazao da je osnovi razlog za povećanje cijene to što je cijena pšenice na sjetskom tržišu porasla za 30 posto i da su trenutne cijene mlinskih i pekratskih proizvoda nerealne.

Predstavnici Grada Banje Luke nisu danas mogli da se izjasne o zahtjevu pekara, navodeći da je potrebno vrijeme kako bi sagledali kalkulacije Odbora, kao i da izvrše potrebne analize.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.